با رشد روزافزون تکنولوژی بلاک چین و فراگیر شدن بحث ارزهای دیجیتال، برای فعالیت بهتر در این فضا، لازم است تا شناخت کامل و دقیقی از این بستر به دست آورید. مهمترین موضوع برای حضور در این بازارها شناخت شبکه انتقال ارز دیجیتال و آشنایی با استاندارد انتقال ارزهای دیجیتال میباشد. در ادامه قصد داریم، تا در مورد شبکههای انتقال ارز دیجیتال و استانداردهای موجود در انتقال آنها توضیحات مناسبی را ارائه دهیم.
شبکه انتقال ارز دیجیتال چیست؟
شبکه ارز دیجیتال به مفهوم مسیر انتقال ارز دیجیتال از یک کیف پول به کیف پول دیگر است که هر ارز برای این نقل و انتقالات یک شبکه مشخص دارد. بیت کوین و سایر رمزارزها از فناوری بلاکچین برخوردار بوده و این تکنولوژی به عنوان پایه و اساس ارزهای دیجیتال محسوب میشود.
با توجه به تنوع بالای رمز ارزها و بلاک چینهای اختصاصی آنها، یکی از چالشهای مهمی که معاملهگران با آن درگیر هستند، انتخاب نوع شبکه انتقال ارز دیجیتال است که با انتخاب صحیح این شبکه، میتوانند در مسیر درست قرار گرفته و نقل و انتقالات خود را بدون خطر انجام دهند.
در حوزه رمزارزها باید برای انتقالات دیجیتالی شبکه مقصد با شبکه انتخابی همخوانی داشته باشد، تا تراکنشها در مسیر درست قرار بگیرد در غیر این صورت، ممکن است که سرمایه به طور کامل از بین برود. پس دانستن این مطلب که آیا شبکه کیف پول مقصد از شبکه انتقال رمزارز پشتیبانی میکند بسیار مهم میباشد.
آشنایی با مفاهیم مهم قبل از انتقال ارزهای دیجیتال
قبل از اینکه به شناخت کامل و دقیق شبکه انتقال ارز دیجیتال و پیدا کردن استانداردهای آنها بپردازیم بهتر است بدانید که ارزهای دیجیتال در دو دسته کلی قرار میگیرند:
- کوینها: ارزهای دیجیتالی که دارای بلاک چین اختصاصی میباشند، که عملکرد کاملاً مستقلی دارند مانند: بیت کوین، لایت کوین، اتریوم، کاردانو و غیره
- توکنها: ارزهای دیجیتالی که از بلاک چینهای دیگر برای نقل و انتقالات و اجرا شدن استفاده میکنند مانند ارزهای چین لینک، بایننس کوین، یرن فایننس و غیره
قوانین خاصی در هر بلاک چین وجود داشته که توکنهایی که بر روی بلاک چینها قرار دارند، نیز باید برای پیاده سازی طرحهای خود از این قوانین پیروی نمایند. پس از شناخت توکنها و کوینها و پی بردن به تفاوت این دو، خوب است که با برخی از مفاهیم مهم دیگر نیز آشنا شوید، مانند:
کارمزد
برای انجام هرگونه تبادلات در شبکه ارزهای دیجیتال، باید تراکنشها توسط برخی از ماینرها یا نودها تایید شود و جهت تایید این تراکنشها، هزینهای را به نام کارمزد دریافت میگردد که در هر شبکه میزان کارمزد متفاوت است.
زمان انتقال
بر اساس تعداد تراکنش در هر ثانیه، زمان انتقال مشخص شده و از تراکنشهای آنی تا مدتهای طولانی متغیر است.
کیف پول
از کیف پول برای نگهداری و ذخیره سازی ارز دیجیتال استفاده میشود که هر کیف پول از ارز دیجیتال خاصی پشتیبانی میکند. پشتیبانی نکردن یک کیف پول از چندین ارز دیجیتال، محدودیتهای زیادی را در تراکنشها به وجود میآورد.
ارزهای دیجیتال در چند گروه قرار دارند؟
مهمترین نکته برای خرید و نقل و انتقال ارزهای دیجیتال این است که حتماً آدرس مقصد را بررسی کرده تا مطمئن شوید که ارز دیجیتال به این شبکه اختصاص پیدا میکند. همچنین با بررسی کیف پولی که قرار است این ارز را به آن ارسال نمایید، نیز باید مطمئن شد که این کیف پول امکان دریافت چنین ارزی را داشته باشد.
نکات مهم در مبادلات ارز دیجیتال
شبکه انتقال ارز دیجیتال در واقع وظیفه انتقال ارز دیجیتال از کیف پول به کیف پول دیگر را به عهده دارد تا تراکنشها به درستی صورت بگیرد. برای اینکه یک تراکنش به طور کامل و دقیق اجرا شود، باید هر دو کیف پول برای دریافت و ارسال ارز دیجیتال مشخص و تنظیم شده باشند.
نکته مهم این که در صورت انتخاب نادرست کیف پول و شبکه انتقال، ممکن است که سرمایه به طور کامل در این تبادل از بین برود؛ پس قبل از انجام نهایی معامله حتما از شرایط کیف پول مقصد مطمئن گردید. برخی مواقع یک توکن از چند ارز مختلف پشتیبانی میکند که در چنین شرایطی آزادی بیشتری به کاربر جهت انجام معاملات میدهد.
اما دو نکته مهم قبل از تصمیمگیری نهایی و انجام تراکنشهای مالی در ارز دیجیتال به شرح ذیل است:
- انتخاب شبکهای که کارمزد که کمتر برای انجام معاملات دریافت میکند
- انتخاب شبکههایی که زمان کمتری را برای انجام هر معامله صرف مینمایند.
معروفترین استانداردهای انتقال ارزهای دیجیتال
تا اینجا گفته شد که انتخاب شبکه انتقال ارز دیجیتال برای انجام معاملات در یک محیط امن اهمیت زیادی پیدا میکند. در بین شبکههای انتقال بسیار زیادی که در حال حاضر وجود دارد، چند شبکه استاندارد نسبت به سایر شبکهها بیشتر مورد توجه و استفاده قرار میگیرند. در این بخش به چند شبکه استاندارد انتقال ارز دیجیتال که از لحاظ کاربردی بهتر عمل میکنند، میپردازیم:
شبکه OMNI
شبکه امنی یک استاندارد بوده که بر مبنای بلاک چین بیت کوین طراحی شده است، با کمک استاندارد امنی کاربران میتوانند ارزهای دیجیتال خود را به راحتی دریافت و یا مبادله نمایند. تتر یکی از ارزهای دیجیتالی است که از این شبکه استفاده کرده و به دلیل کاربردهای زیادی که دارد بر روی چند بلاک چین دیگر نیز پیاده سازی میشود. کیف پولهایی که برپایه آدرس بیتکوین هستند میتوانند بر این شبکه فعالیت کنند در واقع این کیف پولها از سه فرمت تشکیل شدهاند.
- فرمت p2pkh: در این فرمت آدرس کیف پول با عدد 1 آغاز میگردد.
- فرمت p2sh: در این فرمت آدرس کیف پول با عدد 3 شروع شده است.
- فرمت beach32: در این فرمت آدرس کیف پول با bc1 شروع میشود.
شبکه BEP20
در این شبکه استاندارد توکنهایی میتوانند فعالیت کنند که مبتنی بر بایننس اسمارت چین هستند. این بلاکچین جهت سازگاری با بلاک چین اتریوم طراحی شده و تقریباً به ساده سازی تراکنشهای بلاکچین اتریوم کمک مینماید. مهمترین مزیت این شبکه استاندارد پشتبانی از کیف پولهای متعدد است. همچنین میتوان توکنهای سایر بلاک چینها را در رمز این شبکه استاندارد پیوند زد که به این توکنها سکههای پگی میگویند. کیف پولهایی که بر این شبکه سازگاری داشته با عبارت انگلیسی OX شروع میشود.
شبکه BEP2
این استاندارد برای صدور و پیاده سازی توکنها در زنجیره بایننس کاربرد داشته و این استاندارد بل مجموعهای از قوانین تعریف شده که توکنها باید برای عملکرد در این اکوسیستم آنها را کاملاً رعایت کنند. این قوانین تضمین کرده که توکنها در اکوسیستم بایننس چین به صورت یکپارچه با یکدیگر تعامل دارند.
از مهمترین مزایای این استاندارد اعلام تمامی نقل و انتقالات توکن که بر اساس پروتکل رمز اصلی در بلاک چین صورت گرفته، میباشد و از سرعت و امنیت خوبی برخوردار است. کیف پولهایی که از این استاندارد پیروی کرده و قابلیت نقل و انتقال دارند با آدرس bnb آغاز میگردند.
شبکه TRC20
این استاندارد بر روی شبکه بلاک چین ترون ایجاد شده و توکنهای ساخته شده بر روی شبکه بلاک چین ترون جهت انتقال با قراردادهای هوشمند مورد تراکنش قرار میگیرند. در نتیجه انتقال داراییها در این شبکه در مدت زمان کم و هزینه پایین و در بعضی مواقع بدون دریافت هزینه انجام میپذیرد. کیف پولهایی که بر اساس استانداردهای این شبکه طراحی شدهاند، آدرس آنها با حروف انگلیسی T آغاز میگردد.
شبکه ERC20
این شبکه استاندارد در سال 2015 توسط بلاکچین اتریوم ابداع شده و به توکنها اجازه فعالیت در این بلاک را میدهد. از آنجایی که بلاک جزء محبوبترین بلاکچینها است و انتقالات ارزی زیادی در آن صورت میگیرد، توکنها در این شبکه به جای اجرا شدن صادر میگردد.
استفاده از این استاندارد فرآیند ایجاد توکنها را بسیار سادهتر کرده، به همین جهت اتریوم محبوبترین پلتفرم شناخته میشود. آدرس کیف پولهایی که در این شبکه طراحی شده و قابلیت استفاده دارند، با آدرس 0X آغاز میگردد.
شبکه NEP5
این شبکه استاندارد از بلاک چین نئو پشتیبانی میکند که یک اتریوم چینی است و توکنهایی که بر روی این بلاک چین ساخته شده، اجازه داشته به عنوان ارز دیجیتال بر روی شبکه نئو اجرا شوند. تمامی کیف پولهایی که آدرس عمومی NEO را دارند، میتوانند از این شبکه استاندارد بهره ببرند.
شبکه SLP
این شبکه استاندارد و جامع برخوردار از برنامههای درون زنجیرهای است که در شبکه سولانا اجرا میشود. در واقع توسعه دهندگان برای ایجاد هر توکن در این شبکه باید از استاندارد slp استفاده کنند. در صورتی که آدرس کیف پول شما مشابه توکنهای SLP باشد، میتوانید از آن استفاده نمایید.
سخن آخر
با مطالعه این مطالعه در مییابیم که جهت انتقال رمزارزها شبکههای زیادی وجود دارد که در صورت انتخاب نادرست، مشکلات زیادی در تراکنش ایجاد شده و ممکن است که به طور کامل سرمایه شما از بین برود. پس با مطالعه و بررسی دقیق و انتخاب صحیح، شبکه انتقال رمزارز را پیدا کرده و با در نظر گرفتن استاندارد انتقال رمزارزها، مبادلات خود را انجام دهید. یکی از راههای شناخت شبکه استاندارد مناسب جهت نقل و انتقالات ارزها توجه کردن به آدرسهای کیف پول مقصد میباشد.
منابع:
- وبسایت asacoine
- وبسایت arztoday
- وبسایت khanesarmaye
- وبسایت tetheriran
- وبسایت help.nobitex
- وبسایت virgool